Sušené rybičky 40 g
Kód: 2973Související produkty
Detailní popis produktu
Přírodní produkt ekologického původu.
- Charakteristika : Sušený mix různých druhů drobných, mořských rybiček.
Sušené rybičky vznikají sušením jejich celých těl a to velmi šetrně proudícím vzduchem, při teplotě do 45 °C po dobu asi 2 dnů. Tím je zachována velká část jejich nutriční hodnoty, tzn. vitamínů, enzymů a ostatních biologických složek.
- Možnosti použití: Sušené rybičky se dají použít buď jako pamlsek, nebo doplněk ke krmné dávce pro kočku. Nejde úplně o klasické krmivo, ale o chuťově atraktivní surovinu. Proto jej nepoužívejte místo krmiva k zasycení kočky, ale jen k obohacení krmné dávky.
Jak rybičky podávat: Obvykle se sušené rybičky používají jako pamlsek, nebo doplněk výživy v suchém stavu. Doporučujeme pro zvýšení chutnosti i výživné hodnoty zalít rybičky lososovým olejem a to asi 5 - 8 % z použité hmotnosti rybek. Výborné je zalít rybky dopředu, do zásoby na cca 1-3 dny a uložit v lednici. Nasají olej do sebe a jsou pak opravdu vynikající pochoutkou. Když není čas, stačí pak i těsně před zkrmením prolít lososovým olejem.
Pro ještě větší zvýšení chutnosti pro kočku je dobré rybičky namočit do teplé vody, nebo vývaru z masa na 2 až 4 hodiny. Namočené, měkké rybičky uvolní do vody rybí aroma. Nálev slejete a promísíte rybičky ještě lososovým olejem. Získáte zdravou a velmi atraktivní pochoutku, či doplněk stravy. Namočení rybek je také vhodná alternativa krmení pro staré kočky s poškozenými zuby.
- Dávkování: Sušené rybičky odpovídají čtyřnásobku původní hmotnosti rybek v syrovém stavu. Proto při podávání do krmné dávky počítejte množství z původní hmotnosti syrového masa. Krmná dávka syrového masa by měla být asi 3 až 5% hmotnosti kočky na den.
Analýsa: protein 51%, tuk, tuk 10%, vláknina 5%, popel 12%
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pamlsky, vitamínové doplňky, podpůrné prostředky pro kočky |
---|---|
Druh masa: | rybí |
Druh pamlsku: | Sušené |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.